Διαγνωστική Οδοντιατρική

Πανοραμική Ακτινογραφία

Η πανοραμική οδοντιατρική ακτινογραφία (ή ορθοπαντομογράφημα) αποτελεί το βασικότερο διαγνωστικό βοήθημα της οδοντιατρικής. Δίνει πλήρη ακτινογραφική εικόνα του τι συμβαίνει στο στόμα κάτω από τη γυμνή ματιά του οδοντιάτρου, συμβάλοντας στη διάγνωση και μελέτη εγκλείστων δοντιών, καταγμάτων, κυστών και τερηδόνας. Προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στη δημιουργία πλάνου θεραπείας για την συνολική αντιμετώπιση των στοματικών προβλημάτων.

Η λήψη της πανοραμικής ακτινογραφίας είναι γρήγορη και απλή. Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευμένου προσωπικού, ο ασθενής τοποθετεί το κεφάλι του, όπου και ακινητοποιείται στη σωστή θέση δαγκώνοντας ένα ειδικά διαμορφωμένο πτερύγιο. Έπειτα το μηχάνημα περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Για τη διασφάλιση εικόνας υψηλής ευκρίνειας και της χαμηλότερης δυνατής ακτινοβολίας, στην κλινική μας χρησιμοποιούμε το βραβευμένο CS 8100 της Carestream.

Ενδοστοματική Ακτινογραφία

Ενδοστοματική είναι η γνωστή ακτινογραφία που λαμβάνεται σε ένα οδοντιατρείο με την βοήθεια μικρών πλακιδίων που εισάγονται στο στόμα και είναι απαραίτητη σε αρκετές περιπτώσεις κατά την οδοντιατρική πράξη. Η ενδοστοματική ακτινογραφία μας δίνει εικόνα υψηλής ευκρίνειας η οποία είναι απαραίτητη για ενδοδοντία, προσφέρει όμως μειωμένο πεδίο προς διάγνωση.

Κλινικός Έλεγχος

Πραγματοποιώντας δωρεάν κλινικό έλεγχο στην κλινική μας μπορούμε να διαγνώσουμε καταστάσεις σε αρχόμενο στάδιο και να τις αποκαταστήσουμε πριν φτάσουν στον πολφό του δοντιού όπου θα δημιουργήσουν επίπονες καταστάσεις και επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, κοστίζοντας ώρες από την εργασία και χρήση ακριβότερων υλικών.