MAVROGENIS

dental clinic

+30 28210 90981

Καλέστε μας

MAVROGENIS

dental clinic

Ακολουθήστε μας
στα Social Media

αισθητικη οδοντιατρικη χανια

Λεύκανση

Λεύκανση

Τι είναι η λεύκανση;

Η λεύκανση δοντιών είναι η μέθοδος αλλαγής του χρώματος των δοντιών με στόχο πιο λευκό τόνο και αύξηση της φωτεινότητά τους. Χάρη στην μέθοδο αυτή, ο ασθενής μπορεί να αποκτήσει άμεσα λευκότερο και υγιέστερο χαμόγελο, καθώς αφαιρούνται αποχρωματισμοί και το κιτρίνισμα των δοντιών. 

Η διαδικασία της λεύκανσης είναι απόλυτα ασφαλής για τα δόντια, εφόσον πραγματοποιηθεί από ειδικό οδοντίατρο και ο ασθενής ακολουθήσει τις ακριβές οδηγίες του.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές μέθοδοι λεύκανσης που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να βελτιώσει το χαμόγελο του. 

Αν επιθυμείτε να συμβουλευτείτε τον Δρ. Μαυρογένη ή να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για πληροφορίες σχετικές με την θεραπεία που σας ενδιαφέρει ή για ραντεβού με τον Δρ. Μαυρογένη.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Τηλ. +30 28210 90981

Λεύκανση δοντιών στο Ιατρείο

Η λεύκανση των δοντιών στο ιατρείο πραγματοποιείται με την χρήση ειδικής λάμπας.

Η θεραπεία έχει άμεσα και ορατά αποτελέσματα και πραγματοποιείται από εξειδικευμένο οδοντίατρο.

Το αποτέλεσμα σταθεροποιείται μόλις 2-3 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τις συνήθειες και την υγιεινή του ασθενή. 

Στην οδοντιατρική κλινικής μας παρέχουμε την πλέον σύγχρονη μέθοδο λεύκανσης των δοντιών με την χρήση του κορυφαίου λευκαντικού συστήματος Fläsh.

Η διαδικασία ξεκινάει με την εφαρμογή Βιταμίνης Ε στα χείλη για ενυδάτωση και αποφυγή ερεθισμών. Στη συνέχεια προστατεύουμε τα ούλα με υγρή απομόνωση. Έπειτα, επαλείφουμε τα δόντια με το λευκαντικό τζελ και το ενεργοποιούμε με το λευκαντικό σύστημα Fläsh. 

Τέλος τοποθετούμε μετα-λευκαντικό τζελ για απευαισθητοποίηση και επαναμεταλοποίηση του σμάλτου ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνιση ευαισθησίας στα δόντια.

Λεύκανση στο σπίτι

Η λεύκανση των δοντιών στο σπίτι γίνεται με την χρήση ειδικών λευκαντικών υλικών και νάρθηκα δοντιών, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του οδοντίατρου μας. 

Αρχικά, κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο παίρνουμε αποτυπώματα για την κατασκευή εξατομικευμένων ναρθήκων. 

Σε δεύτερη επίσκεψη, παραλαμβάνετε τους νάρθηκες καθώς και το λευκαντικό τζελ για χρήση στο σπίτι με οδηγίες για διάρκεια τοποθέτησης και ημέρες της θεραπείας.

Η διάρκεια της διαδικασίας είναι μια με τρεις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της είναι ορατά από την πρώτη εβδομάδα, η διάρκεια του όμως εξαρτάται από τον ασθενή, την στοματική σας υγιεινή και συνήθειες.

Συνδυασμός των μεθόδων

Ξεκινώντας με λεύκανση στο ιατρείο και στη συνέχεια λεύκανση στο σπίτι με νάρθηκες. Μία δεύτερη συνεδρία λεύκανσης γίνεται στο ιατρείο μία εβδομάδα αργότερα. Η μέθοδος αυτή συνδυάζει τα θετικά και των δύο μεθόδων και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή είναι και η προτινόμενη μέθοδος για εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Λεύκανση με λευκαντικές πάστες

Χρήση οδοντόβουρτσας υψηλής σκληρότητας, καθώς και ειδικής αδρόκοκκης (λευκαντικής) πάστας. Δεν ενδείκνυται καθώς το παροδικό αποτέλεσμα έρχεται από την αφαίρεση στρώσεων σμάλτου, αδυνατίζοντας το δόντι.

Πλεονεκτήματα και κόστος κάθε μεθόδου λεύκανσης

 

Ιατρείο

Σπίτι

Συνδυασμός

Λευκαντική Πάστα

Χρόνος θεραπείας

Λιγότερο από 1 ώρα

1 εβδομάδα με καθημερινή  χρήση

Άμεσο μετά την πρώτη συνεδρία

Λίγες ημέρες με καθημερινό βούρτσισμα

Διάρκεια αποτελέσματος

Μεγάλη διάρκεια

Μεγάλη διάρκεια

Μεγαλύτερη διάρκεια από τις υπόλοιπες μεθόδους

Παροδικό

Κόστος

Μέτριο

Μέτριο

Υψηλότερο κόστος

Χαμηλότερο Κόστος

Γενικά

Ο ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει κάτι

Αποφυγή τροφών ειδικά κατά τη διάρκεια της λεύκανσης

Όλα τα πλεονεκτήματα των δύο άλλων μεθόδων

Τραυματίζει τα δόντια και τα ούλα με συνεχή χρήση

Προετοιμασία για λεύκανση των δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών, όποια μέθοδο και αν έχετε επιλέξει, για να έχει καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεται να εφαρμοστεί σε καθαρά και υγιή δόντια. Για τον λόγο αυτό προτείνεται μια εξέταση με ταυτόχρονο καθαρισμό των δοντιών σας πριν απο την διαδικασία της λεύκανσης. Έτσι, απομακρύνεται η πέτρα και οι διάφοροι λεκέδες πάνω στα δόντια, ενώ ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει πιθανά προβλήματα τα οποία δεν γνωρίζατε και χρειάζονται θεραπεία πριν προχωρήσετε στην λεύκανση των δοντιών σας. 

Τέλος, κάνοντας αυτήν την εξέταση και τον καθαρισμό πριν απο την λεύκανση των δοντιών σας, ο οδοντίατρος καταγράφει την απόχρωση των δοντιών για να μπορέσετε να συγκρίνετε και μόνοι σας τα αποτελέσματα της λεύκανσης.

Πιθανές επιπλοκές της λεύκανσης

Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει ευαισθησία την πρώτη ημέρα μετά τη λεύκανση η οποία παρέρχεται άμεσα με τη διακοπή χρήσης του λευκαντικού για μία ημέρα ή ένα ήπιο παυσίπονο.

Αντενδείξεις για την λεύκανση των δοντιών

Η λεύκανση αντενδείκνυται σε άτομα κάτω των 18 ετών, σε εγκύους και σε θηλάζουσες μητέρες λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ακόμη, άτομα που έχουν προσθετικές εργασίες ή μεγάλες εμφράξεις στα πρόσθια δόντια δεν είναι καλοί υποψήφιοι για λεύκανση γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ανομοιόμορφο. Η αντένδειξη αυτή είναι σχετική καθώς μπορούν να αλλαχθούν σε δεύτερο χρόνο.

Φροντίδα των δοντιών μετά την λεύκανση

Τα λευκότερα δόντια δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον προσοχή αλλά καλό θα ήταν για διατήρηση του αποτελέσματος, η μείωση του καπνίσματος και αποφυγή τροφών με χρωστικές καθώς ό,τι μπορεί να χρωματίσει μια λευκή μπλούζα θα χρωματίσει ελάχιστα και τα δόντια μας το οποίο θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για πληροφορίες σχετικές με την θεραπεία που σας ενδιαφέρει ή για ραντεβού με τον Δρ. Μαυρογένη.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Τηλ. +30 28210 90981