αισθητικη οδοντιατρικη χανια

Όψεις Πορσελάνης

Όψεις Πορσελάνης

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης (διαφορετικά ολοκεραμικές όψεις) είναι λεπτές φλούδες κατασκευασμένες από πορσελάνη. Το αποτέλεσμα που δίνουν είναι εκπληκτικό καθώς βελτιώνουν τόσο το χρώμα όσο και το σχήμα των δοντιών, ενώ ταυτόχρονα το χαμόγελο σας φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Η πορσελάνη είναι ένα κεραμικό υλικό πολύ ανθεκτικό στον αποχρωματισμό είτε από τις διατροφικές μας συνήθειες είτε από άλλες γνωστές χρωστικές όπως είναι ο καφές και το τσιγάρο. Επίσης, οι όψεις πορσελάνης παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στην θραύση.

Αποτελούν μια από τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής, τοποθετούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών βελτιώνοντας το χρώμα, το σχήμα και την θέση τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις είναι η κατάλληλη θεραπεία για να βελτιώσετε το χαμόγελο σας και δεν επηρεάζουν καθόλου την στοματική σας υγεία.

Αν επιθυμείτε να συμβουλευτείτε τον Δρ. Μαυρογένη ή να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για πληροφορίες σχετικές με την θεραπεία που σας ενδιαφέρει ή για ραντεβού με τον Δρ. Μαυρογένη.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Τηλ. +30 28210 90981

 • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης όψεων πορσελάνης;

Το πρώτο βήμα για την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης είναι ο προγραμματισμός ραντεβού με τον χειρουργό οδοντίατρο Μαυρογένη Κωνσταντίνο. Συζητήστε μαζί του για να καταλάβει τις προσδοκίες σας, αλλά και για να εξετάσει την κατάσταση των δοντιών σας. Έτσι θα μπορέσει να σας συμβουλέψει αν οι όψεις πορσελάνης είναι η κατάλληλη λύση για εσάς.

Από την στιγμή που ο οδοντίατρος σας έχει συμβουλέψει και επιθυμείτε να συνεχίσετε με την τοποθέτηση τους, η διαδικασία αποτελείται από δύο μέχρι τρία ραντεβού. 

– Στο πρώτο ραντεβού, λαμβάνονται τα αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου σας. Επίσης φωτογραφίες των δοντιών είναι απαραίτητες. Στο σημείο αυτό θα γίνει κατασκευή εκμαγείων μελέτης όπου θα σχηματιστεί κέρινο ομοίωμα των επερχόμενων όψεων σας. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε τα μελλοντικά δόντια σας. 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως συνήθως, για ομοιομορφία και αποτέλεσμα υψηλών απαιτήσεων, τοποθετούνται όψεις σε 8 πρόσθια δόντια. Σε ένα πλατύ χαμόγελο ίσως χρειαστούν 10, ενώ σε ένα μικρότερο μόλις 6.

Ο οδοντίατρος, σε συνεννόηση με το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται, αποστέλλει τα αποτυπώματα σας και αρχίζει η κατασκευή τους. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί μία εβδομάδα. 

– Στο δεύτερο ραντεβού, μπορείτε να δείτε τα μελλοντικά σας δόντια και αν σας αρέσουν ο οδοντίατρος συνεχίζει με την προσωρινή προσθήκη ακρυλικών ομοιωμάτων μέχρι να είναι έτοιμες οι ολοκεραμικές όψεις.

Στο τρίτο και τελικό ραντεβού, τα δόντια τροχίζονται ελαφρά. Προτείνεται τοπική αναισθησία ώστε να μην αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση. Ο Δρ. Μαυρογένης δοκιμάζει τις όψεις για να βεβαιωθείτε ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας και στην συνέχεια τις τοποθετεί στην θέση τους με ειδική κονία η οποία καθιστά σχεδόν αδύνατη την αποκόλληση τους.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνονται οι όψεις πορσελάνης;

Η χρήση των όψεων πορσελάνης προτείνεται όταν:

 • Επιθυμούμε αναλλοίωτα λευκά δόντια που διαρκούν στο χρόνο.
 • Επιθυμούμε φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.
 • Επιθυμούμε να βελτιώσουμε το χρώμα ενός ή και περισσότερων δοντιών.
 • Επιθυμούμε να βελτιώσουμε το σχήμα ενός ή/και περισσότερων δοντιών.
 • Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε περιπτώσεις αραιοδοντίας, όταν δηλαδή θέλουμε να μειώσουμε τα κενά διαστήματα μεταξύ των δοντιών.
 • Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε περιπτώσεις νανοδοντίας.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυνται οι ολοκεραμικές όψεις;

Για την εφαρμογή ολοκεραμικών όψεων χρειαζόμαστε γενικά υγιή δόντια.

Λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν μπορούν να καλύψουν υποκείμενα προβλήματα καθώς και δυσχρωματισμούς. Οπότε, δόντια με προηγούμενα αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα) ή δυσχρωμικά από παλιές ενδοδοντικές θεραπείες και δόντια με εκτενή κατάγματα μας περιορίζουν. 

Επιπλέον περιπτώσεις όπου δεν μπορούμε να προβούμε στην εφαρμογή όψεων πορσελάνης:

 • Σε ασθενείς με ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και άλλα περιοδοντικά προβλήματα.
 • Σε δόντια που έχουν ήδη στεφάνη.
 • Σε δόντι ή/και δόντια που λείπουν μεγάλα τμήματα οδοντικής ουσίας. 
 • Όταν  το κενό ανάμεσα στα δόντια είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπορεί να καλυφθεί με όψεις.
 • Όταν η κλίση του δοντιού απαιτεί σημαντική αφαίρεση οδοντικής ουσίας.
 • Σε ασθενείς που τρίζουν ή σφίγγουν έντονα τα δόντια τους

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας πριν οποιαδήποτε ενέργεια.

Τα πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης

Όπως αναφέρονται και παραπάνω οι όψεις πορσελάνης:

 • Δείχνουν τα δόντια σας απόλυτα υγιή και φυσικά
 • Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην θραύση
 • Δεν απορροφούν χρωστικές και διατηρούν το χρώμα τους στην διάρκεια του χρόνου
 • Ελάχιστη δυνατή προετοιμασία. Οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται τρόχισμα μόνο στην εξωτερική πλευρά του δοντιού και μόνο μερικά δέκατα χιλιοστού. Η αφαίρεση οδοντικής ουσίας περιορίζεται σε 0,5 – 0,7 χιλιοστά, που σημαίνει ότι δεν θυσιάζουμε φυσικό δόντι για την αλλαγή της όψεως του χαμόγελού μας.

Τι κόστος έχουν οι όψεις πορσελάνης;

Το κόστος τοποθέτησης όψεων πορσελάνης μπορεί να διαφέρει από ιατρείο σε ιατρείο. Το κόστος όμως είναι συνήθως υψηλό λόγω της τεχνογνωσίας και των τεχνικών γνώσεων που πρέπει να έχει ο οδοντίατρος που τις τοποθετεί. Παρόλο το υψηλό κόστος, όταν έχετε εμπιστευτεί τον σωστό επιστήμονα, τα αποτελέσματα που θα έχετε, σίγουρα αντικατοπτρίζουν την επένδυση που έχετε κάνει στο χαμόγελο σας. Επίσης, το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από αυτό της τοποθέτησης όψεων ρητίνης, όμως αντίστοιχα και η διαφορά στην αισθητική τους είναι ασύγκριτη!

Πόσο καιρό διατηρούνται οι όψεις μου;

Οι όψεις πορσελάνης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 15 χρόνια. Όμως δεν μπορούμε να την εγγυηθούμε απόλυτα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσοχή που τους δείχνουμε. Χρειάζεται προσοχή σε χτυπήματα, όπως ακριβώς και με τα φυσικά σας δόντια. Σε κάθε περίπτωση αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του Δρ. Μαυρογένη, οι όψεις σας θα παραμείνουν όπως την πρώτη ημέρα που τις τοποθετήσατε για αρκετά χρόνια!

Για σύγκριση, η διάρκεια ζωής των όψεων ρητίνης είναι έως 5 χρόνια.

Οι διάσημοι που βλέπουμε στην τηλεόραση πως έχουν τόσο λευκά δόντια;

Συνήθως, τα υπέροχα δόντια που βλέπουμε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, παρουσιαστές κ.α., είναι αποτέλεσμα όψεων πορσελάνης!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για πληροφορίες σχετικές με την θεραπεία που σας ενδιαφέρει ή για ραντεβού με τον Δρ. Μαυρογένη.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Τηλ. +30 28210 90981