οδοντικά εμφυτεύματα χανιά - dental implants

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Το εμφύτευμα είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η οδοντιατρική επιστήμη για την απώλεια όλων, μερικών ή ενός μόνο δοντιού.

Στην ουσία είναι αντίστοιχο της ρίζας του δοντιού αλλά φτιαγμένο από τιτάνιο, το οποίο προσδίδει δύναμη, αντοχή και πλήρη βιοσυμβατότητα(τέλεια αποδοχή από τον οργανισμό, χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην ορθοπεδική και νευροχειρουργική).

Η “ρίζα” από τιτάνιο φορτώνεται με άξονα όπου πάνω του θα στηριχθεί η προσθετική εργασία είτε αυτή είναι στεφάνη (θήκη) είτε γέφυρα είτε μία ολική τεχνητή οδοντοστοιχία.

Αν επιθυμείτε να συμβουλευτείτε τον Δρ. Μαυρογένη ή να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για πληροφορίες σχετικές με την θεραπεία που σας ενδιαφέρει ή για ραντεβού με τον Δρ. Μαυρογένη.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Τηλ. +30 28210 90981

Σχεδιασμός Εμφυτευμάτων

Όπου θα γίνει η αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού και των ανατομικών ιδιαιτεροτήτων του ασθενή. Θα ληφθεί η απαραίτητη αξονική τομογραφία και τα αποτυπώματα ώστε να δημιουργηθεί ένα θεραπευτικό πλάνο προσαρμοσμένο ειδικά σε εσάς για εσάς

all on 4 implementation

Εμφύτευση

Ο εξειδικευμένος χειρουργός αναλαμβάνει την χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος σε μία συνεδρία, εντελώς ανώδυνα υπό τοπική αναισθησία. Έπειτα αφήνονται στο οστό(κόκκαλο) ώστε να ενσωματωθούν με αυτό, 3-6 μήνες ανάλογα με τον οργανισμό και το περιστατικό.

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε έχουν εφ’ όρου ζωής εγγύηση, καθιστώντας τα την καλύτερη επιλογή από άποψη κόστους μακροπρόθεσμα.

Impant bridge

Αποκατάσταση

Μετά την ενσωμάτωσή τους, παίρνει σειρά η αποκάλυψη τους για την τελική αποκατάσταση με την προσθετική εργασία που χρειάζεστε

Ποσοστά Επιτυχίας Εμφυτευμάτων

Οι τεχνικές και τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα μας προσφέρουν ποσοστά επιτυχίας 99%, μετά την οστεοενσωμάτωσή τους οι πιθανότητες αποτυχίας τους είναι λιγότερο από 1% και οφείλονται σε κακή χρήση ή έλλειψη στοματικής υγιεινής.

Γιατί χρησιμοποιούμε τα εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να αντικαταστήσουμε κάποιο ή κάποια  από τα  δόντια που λείπουν. Όλες οι εναλλακτικές μέθοδοι (γέφυρες σε φυσικά δόντια ή οδοντοστοιχίες) είναι υποδεέστερες λειτουργικά και αισθητικά σε σχέση με τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Περιγραφή οδοντικού εμφυτεύματος σε σχέση με το φυσικό δόντι

Οι θεραπευτικές λύσεις που μας προσφέρουν

Τα εμφυτεύματα μας επιτρέπουν την αποκατάσταση της μασητικής μας ικανότητας, της λειτουργίας της στοματικής κοιλότητας καθώς και της αισθητικής του χαμόγελου και του προσώπου αφαιρώντας την αναπηρία των χαμένων δοντιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα για ένα ελλείπων δόντι (έναντι του τροχισμού δύο δοντιών για την αποκατάσταση με γέφυρα του ενός), περισσότερα δόντια (χωρίς να είναι απαραίτητα ένα εμφύτευμα για κάθε δόντι) καθώς και για όλα τα δόντια με μόλις έξι εμφυτεύματα (all on six concept or altered all-on-four concept) 

τα μέρη του οδοντικού εμφυτεύματος ,Dental implant parts

Ποιος είναι κατάλληλος για εμφυτεύματα;

Οποιοσδήποτε είναι κατάλληλος για οδοντικά εμφυτεύματα αρκεί να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στο ιατρικό ιστορικό. Υπάρχουν αγωγές και χρόνιες ασθένειες που μας περιορίζουν αλλά με την κατάλληλη διαχείριση μπορούμε να τις υπερνικήσουμε.

all on 4 implementation

Γιατί τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν υψηλό κόστος;

Έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική εργασία, με την κατάλληλη  φροντίδα μπορούν να μείνουν στο στόμα μας για ολόκληρη τη ζωή μας.

Το αυξημένο τους κόστος δικαιολογούν :

 • Το υλικό κατασκευής – Η ρίζα τιτανίου φτιάχνεται από υλικά που «αγκαλιάζει» ο οργανισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν τίθεται θέμα «έκπτωσης» υλικού το οποίο θα οδηγήσει σε αποτυχημένη εμφύτευση. Επίσης το υλικό του δοντιού ώστε να εναρμονιστεί με τα γειτονικά καθώς και να αντέξει τις τεράστιες δυνάμεις που ασκούνται κατά τη μάσηση είναι υψηλό.
 • Η απαιτούμενη εξειδίκευση σε όλους τους τομείς – Ο οδοντίατρος πρέπει να εξειδικευτεί στο σχεδιασμό της θεραπείας, στο χειρουργικό κομμάτι της εμφύτευσης καθώς και στην προσθετική αποκατάστασή του. 
 • Ακόμη και μετά την εξειδίκευση, η εκπαίδευση πρέπει να συνεχίζει ώστε να ακολουθούνται οι νέες εξελίξεις και τεχνικές
 • Η αποκατάσταση με εμφυτεύματα είναι μία διαδικασία απαιτητική όπου μικρός αριθμός οδοντιάτρων μπορεί να εγγυηθεί  την επιτυχία της
 • Εφ’ όρου ζωής εγγύηση στο εμφύτευμα από την εταιρία και δωρεάν αντικατάστασή του σε περίπτωση απώλειας

Η τιμή του εμφυτεύματος δεν μπορεί να υπολογισθεί χωρίς κλινική και ακτινογραφική εξέταση επειδή επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως:

 • Η περιοχή και ο τύπος εμφυτεύματος που θα χρησιμοποιηθεί
 • Η προσωρινή αποκατάσταση εφόσον χρειάζεται και είναι εφικτή επί εμφυτεύματος
 • Την έκταση της αποκατάστασης, όταν λείπουν περισσότερα από δύο δόντια δεν αποκαθίσταται μεμονωμένα κάθε νωδή περιοχή αλλά ως σύνολο που σημαίνει λιγότερα εμφυτεύματα για περισσότερα δόντια. Για παράδειγμα μπορούν να αποκατασταθούν όλα τα δόντια μίας γνάθου με μόλις έξι εμφυτεύματα ( all on six concept)
 • Υλικό αποκατάστασης, ιδιαίτερα στα πρόσθια δόντια επιλέγουμε πιο αισθητικά υλικά που έχουν αυξημένο κόστος
 • Επιπρόσθετα προσθετικά μέρη που θα δώσουν την τέλεια αισθητική ή θα διορθώσουν την κλίση του εμφυτεύματος σε περιοχές με ελλείψεις οστού (πχ multi-units) 
 • Χρήση νάρθηκα υπολογιστικά καθοδηγούμενης εμφύτευσης, όπου μετά την τρισδιάστατη απεικόνιση εξασφαλίζει ακριβή και ασφαλέστατη τοποθέτηση καθώς και μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών
 • Οστικά μοσχεύματα για ενίσχυση του όγκου του οστού ώστε να είναι δυνατή η εμφύτευση
 • Μοσχεύματα μαλακού ιστού για την ενίσχυση του βιότυπου των ούλων για μακροχρόνια σταθερότητα των εμφυτευμάτων
Dental Implant

Φροντίδα

Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τα φυσικά δόντια έχοντας τις ίδιες απαιτήσεις με αυτά. Βούρτσισμα καθημερινά δύο φορές και χρήση νήματος στα ενδιάμεσα ή με μεσοδόντια βουρτσάκια.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για πληροφορίες σχετικές με την θεραπεία που σας ενδιαφέρει ή για ραντεβού με τον Δρ. Μαυρογένη.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Τηλ. +30 28210 90981